Καταστροφικές φωτιές στην Ουκρανία – Τέσσερις νεκροί

Καταστροφικές φωτιές στην Ουκρανία – Τέσσερις νεκροί
Φωτιές στην Ουκρανία AP

Οι πυρκαγιές απείλησαν 22 οικισμούς και κατέκαψαν μια περιοχή περίπου 180.000 στρεμμάτων, ενώ 120 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού πυρκαγιές κατέκαψαν μέρος της ανατολικής επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Οι πυρκαγιές απείλησαν 22 οικισμούς και κατέκαψαν μια περιοχή περίπου 180.000 στρεμμάτων, πρόσθεσε η υπηρεσία, ενώ 120 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Οι τοπικές αρχές επισήμαναν ότι στην περιοχή καταγράφηκαν συνολικά 146 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 82 κατασβέστηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές εντοπίστηκαν κοντά σε μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες και οι τοπικές ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ξέσπασαν λόγω των βομβαρδισμών από τους αντάρτες.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τις δυνάμεις της τάξης να εντοπίσουν την αιτία των πυρκαγιών.

«Τα αίτια για αυτή την τόσο μεγάλη επέκταση των πυρκαγιών πρέπει να βρεθούν», τόνισε σε ανακοίνωση.

«Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας τις πληροφορίες για προκλητικούς βομβαρδισμούς που ενδέχεται να εξαπολύθηκαν από την προσωρινά κατεχόμενη περιοχή (…) και ίσως να προκάλεσαν τουλάχιστον κάποιες από τις πυρκαγιές», πρόσθεσε η ουκρανική προεδρία.

Τον προηγούμενο μήνα ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες ότι παραβιάζουν την εκεχειρία.

Η σύγκρουση που σοβεί μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλορώσων ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 13.000 ανθρώπων από το 2014. Οι σφοδρές μάχες τερματίστηκαν μετά τη συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές στο Μινσκ το 2015, όμως σποραδικές συγκρούσεις εξακολουθούν να ξεσπούν και να προκαλούν απώλειες μεταξύ αμάχων, Ουκρανών στρατιωτών και ανταρτών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα