Κατηγορεί τη Δύση ο Πούτιν. Χρησιμοποίησαν την ουκρανική κρίση για να νεκραναστήσουν το ΝΑΤΟ υπογραμμίζει

Κατηγορεί τη Δύση ο Πούτιν. Χρησιμοποίησαν την ουκρανική κρίση για να νεκραναστήσουν το ΝΑΤΟ υπογραμμίζει

Φτιαχτή, κατά τον Πούτιν, είναι η κρίση στην Ουκρανία για όφελος του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Τετάρτη τις δυτικές χώρες ότι χρησιμοποίησαν την κρίση στην Ουκρανία για να "νεκραναστήσουν" το NATO.

"Η κρίση στην Ουκρανία η οποία, κατ' ουσία, προκλήθηκε και δημιουργήθηκε από ορισμένους από τους δυτικούς εταίρους μας, χρησιμοποιείται τώρα για να επανέλθει στη ζωή αυτή η στρατιωτική συμμαχία" δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στο NATO, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του NATO την περασμένη εβδομάδα στο Νιούπορτ της Ουαλίας, τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν μια «μόνιμη παρουσία» στην ανατολική Ευρώπη επικαλούμενα τη συμπεριφορά της Ρωσίας, αλλά και τη δημιουργία μιας δύναμης εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης, η οποία θα μπορεί να αναπτύσσεται μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Αυτό το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan, RAP), έχει στόχο να "ενισχυθεί η συλλογική άμυνα", η αποστολή κλειδί του Συμφώνου που ιδρύθηκε πριν από 65 χρόνια, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου.

"Έχουμε ήδη πει, έχουμε ήδη προβλέψει ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε με τη σειρά μας τα κατάλληλα μέτρα για να προασπίσουμε τη δική μας ασφάλεια", ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με στελέχη του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και ανώτατα στελέχη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

"Θα προτιμούσα να μην υπάρξει ένας παροξυσμός υστερίας εκ των υστέρων, όταν αυτές οι αποφάσεις θα υιοθετηθούν οριστικά και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται", προσέθεσε ο Πούτιν.

Εξάλλου, ο Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο αναλαμβάνει προσωπικά την ηγεσία μιας επιτροπής που επιβλέπει την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, καθώς η Μόσχα μοιάζει να έχει αποφασίσει να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το βαθμό εξάρτησής της από δυτικό εξοπλισμό και υλικά μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν δυτικές χώρες εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network