Κιμ Γιονγκ Ουν: Φωτογραφίες με πολυτελή σκάφη “δείχνουν” διακοπές

Κιμ Γιονγκ Ουν: Φωτογραφίες με πολυτελή σκάφη “δείχνουν” διακοπές
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Νέες δορυφορικές εικόνες από το παραθαλάσσιο θέρετρο Ουονσάν δείχνουν πολυτελή σκάφη στην περιοχή ενώ κατέγραψαν κινήσεις που υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι κοντά.

Ο κόσμος όλος ψάχνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τις φήμες για την υγεία του που τον ήθελαν ακόμα και πεθαμένο και αυτός, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι απολαμβάνει τις διακοπές του σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Βόρειας Κορέας. Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες πολυτελών σκαφών που χρησιμοποιούσε συχνά ο ηγέτης της Β. Κορέας κοντά στο Ουονσάν υποδηλώνουν ότι μάλλον βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με ιστότοπο με ειδίκευση στο πρόσωπό του.

Ο ιστότοπος της Βόρειας Κορέας NK PRO ανέφερε ότι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι τα σκάφη έκαναν κινήσεις που υποδηλώνουν ότι ο Κιμ ή η συνοδεία του μπορεί να βρίσκονται κοντά, σύμφωνα με το Reuters.

Οι φήμες για την υγεία του Κιμ ξέσπασαν μετά την απουσία του στις 15 Απριλίου από τους εορτασμούς για τα γενέθλια του παππού του και ιδρυτή της Β. Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Οι τελευταίες εικόνες διαδέχονται μια πρόσφατη έκθεση του ιστότοπου 38 North που εδρεύει στις ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε ότι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πιθανόν το τρένο του στη βίλα του στο Ουονσάν.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ λένε ότι ο Κιμ μπορεί να έχει καταφύγει εκεί, πιθανώς για να αποφύγει την έκθεση στον κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι σοβαρά άρρωστος.

Την τελευταία φορά που επίσημα μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ ανέφεραν για το πού βρίσκεται ο Κιμ ήταν όταν προήδρευσε μιας συνάντησης στις 11 Απριλίου – αλλά υπήρξαν αρκετές αναφορές τις τελευταίες ημέρες ότι ο ίδιος έστειλε επιστολές και διπλωματικά μηνύματα.

Το συγκρότημα του Κιμ στο Ουονσάν, μια πόλη περίπου 360.000 κατοίκων στην ανατολική ακτή της χώρας, απαρτίζεται από βίλες επισκεπτών και περιλαμβάνει έναν ιδιωτικό σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με ειδικούς και δορυφορικές εικόνες.

Το πολυτελές γιοτ του, ονόματι Princess 95, είχε αξία περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια το 2013

«Είναι ένα από τα αγαπημένα του σπίτια», δήλωσε ο Michael Madden, ειδικός επί της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας στο κέντρο Stimson που εδρεύει στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο Κιμ πιστεύεται ότι έχει περίπου 13 μεγάλα συγκροτήματα σε όλη τη χώρα.

«Όλα τους είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ως αρχηγείο του ηγέτη, οπότε όλα είναι εξοπλισμένα για να διευθύνει τη χώρα», είπε.

Η τοποθεσία του Ουονσάν επιτρέπει στον Κιμ να ταξιδεύει εύκολα σε άλλες περιοχές κατά μήκος της ακτής ή να επιστρέφει γρήγορα στην Πιονγιάνγκ με το ιδιωτικό του τρένο ή κατά μήκος ενός ειδικού δρόμου που προορίζεται για χρήση μόνο από την οικογένεια ή τους ανώτερους αξιωματούχους του, πρόσθεσε ο Madden.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα