Κίνα: Παράνομες όλες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα - Πτώση του Bitcoin και του Etherium

shutterstock

Ως παράνομες οικονομικές δραστηριότητες κρίνει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, τις δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα.

Η Κινεζική κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι όλες οι συναλλαγές που αφορούν κρυπτονομίσματα είναι παράνομες και πρέπει να απαγορευτούν, μια κίνηση που επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της, να πάρει αυστηρότερα μέτρα κατά των δραστηριοτήτων σε αυτόν τον τομέα.

Όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και του Tether, είναι νομίσματα που δεν έχουν καθιερωθεί ως χρήματα από την κυβέρνηση και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά, ανέφερε η ιστοσελίδα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

Όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από υπεράκτιες συναλλαγές σε κατοίκους του εσωτερικού, πρόκειται για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, δήλωσε η Τράπεζα.

Πτώση είδε την Παρασκευή (24/09) το Bitcoin. Το ίδιο και το Etherium, όπως και άλλες μετοχές που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, αναφέρει το Bloomberg.

Πτώση άνω του 5% καταγράφει το Bitcoin

Το Bitcoin υποχώρησε άνω του 5% την Παρασκευή (24/09), αφού η κεντρική τράπεζα της Κίνας είπε ότι όλες οι συναλλαγές που περιλαμβάνουν ψηφιακά νομίσματα είναι "παράνομες" και εξέδωσε πανεθνική απαγόρευση για την εξόρυξη (mining) κρυπτονομισμάτων.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στις αγορές ως παραδοσιακά νομίσματα και απαγορεύεται σε πλατφόρμες του εξωτερικού να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας μέσω Διαδικτύου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε νωρίτερα πτώση 5,8% στα 42.290 δολάρια, με τα μικρότερα νομίσματα που συνήθως κινούνται παράλληλα με το Bitcoin, επίσης να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Το Ether σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 8% και το XRP κατά 7%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε επίσης, ότι θα απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες πληρωμών και διαδικτυακές εταιρίες να διευκολύνουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και θα παρακολουθεί ακόμα πιο στενά για κινδύνους από τέτοιες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

BITCOIN ΚΙΝΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK