Ιστορική στιγμή στην Κίνα: Στην Σεντσέν απαγορεύτηκε η κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου

Ιστορική στιγμή στην Κίνα: Στην Σεντσέν απαγορεύτηκε η κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου
Κορονοϊός στην Κίνα AP

Στην κινεζική πόλη Σεντσέν απαγορεύτηκε η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας με σκοπό να μειωθεί το εμπόριο άγριων ζώων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες της επιστημονικής κοινότητας (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί) ο κορονοϊός πέρασε στους ανθρώπους μέσα από τα ζώα. Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν πως άνθρωποι διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό αφού είχαν βρεθεί στην αγορά της Γουχάν, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει άγρια ζώα όπως νυχτερίδες, φίδια, μοσχογαλείς και άλλα.

Παγκοσμίως μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί και καταγραφεί 935.000 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού, ενώ 47.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη “μάχη”.

Η Σεντσέν όμως, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, κατάφερε να πάρει μια ιστορική απόφαση, απαγορεύοντας την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου.

“Με την Σεντσέν να λαμβάνει αυτή την ιστορική απόφαση και να γίνεται η πρώτη πόλη της Κίνας που απαγορεύει την κατανάλωση σκύλου και γάτας, διανύουμε μια καθοριστική στιγμή για τις προσπάθειες που γίνονταν τόσα χρόνια προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το βάρβαρο εμπόριο εξαιτίας του οποίου σκοτώνονται περίπου 10 εκατομμύρια σκύλοι και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο”, ανέφερε ο Dr Peter Li, του ιδρύματος προστασίας των ζώων “Humane Society International”.

Σύμφωνα με το Reuters, επαρχιακές και τοπικές κυβερνήσεις σε όλη την Κίνα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να επιβληθεί η απόφαση απαγόρευσης, όμως η πόλη Σεντσέν ήταν η πιο “κάθετη” όσον αφορά το ζήτημα.

“Οι σκύλοι και οι γάτες ως κατοικίδια έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο στενή σχέση με τους ανθρώπους συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Η απαγόρευση κατανάλωσής τους είναι μια κοινή πρακτική των αναπτυγμένων χωρών, αλλά εφαρμόζεται και σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν, είπε ο δήμαρχος της πόλης.

“Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στην απαίτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου εκπολιτισμού” σχολίασε στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα