Κύπρος: Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λόγω κορονοϊού

Κύπρος: Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λόγω κορονοϊού
Ο Νίκος Αναστασιάδης με μάσκα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο AP

Τρία κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θετικός και ο υπουργός Γεωργίας. Σε καραντίνα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 9:00 σήμερα, Πέμπτη (19/11), συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, καθώς σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν, τόσο οι υπουργοί που ήλθαν σε επαφή με τον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, όσο και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

«Μπαίνω σε προληπτικό αυτοπεριορισμό λόγω θετικού κρούσματος στο στενό επαγγελματικό μου περιβάλλον. Εξακολουθώ να ασκώ τα καθήκοντά μου τηρώντας, όμως, σχολαστικά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για τον #Covid_19», αναφέρει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Νουρής.

«Φίλες και φίλοι, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα έχω αυτοπεριοριστεί καθώς ήρθα σε επαφή με τον υπ. Γεωργίας, Kώστα Καδή, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό. Μένουμε ασφαλείς και ελαχιστοποιούμε τις επαφές μας», σημειώνει ο κ. Καρούσος.

Επιπλέον, τρία άτομα που εργάζονται στο Προεδρικό Μέγαρο διαγνώστηκαν θετικά στον ιό, με αποτέλεσμα όλο το προσωπικό να υποβληθεί σε έλεγχο. Τα κρούσματα αφορούν ένα μέλος του διπλωματικού γραφείου και δυο μέλη του γραμματειακού προσωπικού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε τεστ κορονοϊού υπεβλήθη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αρνητικό αποτέλεσμα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα