Κίτρινα γιλέκα “χτύπησαν” και στη Μεγάλη Βρετανία

Κίτρινα γιλέκα “χτύπησαν” και στη Μεγάλη Βρετανία
Φωτογραφία αρχείου AP

Διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα έκαναν την εμφάνισή τους στη Μεγάλη Βρετανία και εισέβαλαν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Βρετανίας.

Διαδηλωτές, που φορούσαν κίτρινα γιλέκα, εισέβαλαν την Τρίτη στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Βρετανίας, στο κέντρο του Λονδίνου.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το πλήθος έξω από το κτίριο. Πολλοί διαδηλωτές κρατούν σημαίες. Η εφημερίδα London Evening Standard έγραψε ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «θέλουμε έναν νέο Γενικό Εισαγγελέα».

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς προκάλεσε τη διαμαρτυρία αυτή. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 13.45 τοπική ώρα έπειτα από αναφορές ότι διαδηλωτές εισήλθαν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα» σημειώνει η αστυνομία στο Twitter.

«Αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου και αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Προς τον παρόν δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις». Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βρετανίας είναι ο Τζέφρι Κοξ, που διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Οι συστάσεις του ότι οι νομικοί κίνδυνοι αναφορικά με το ιρλανδικό backstop παραμένουν υπαρκτοί, παρά τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών, θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία για δεύτερη φορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα