Κόντε: “Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη”

Κόντε: “Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη”
Τζουζέπε Κόντε AP

"Συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με Μακρόν και Μέρκελ για την κατάσταση στη Λιβύη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στη Λιβύη.

«Συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι «με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν είπαμε ότι η λύση, για την Λιβύη, πρέπει να είναι πολιτική».

«Η συνάντησή μας ήταν θετική και κάναμε κοινές εκτιμήσεις. Τώρα υπάρχουν και ξένοι παίκτες που παίζουν έναν ρόλο, από την στιγμή που βρίσκονται στο λιβυκό πεδίο με σαφή στρατιωτική στήριξη, με παροχή εφοδιασμού αλλά και στρατιώτες. Πρέπει να υπάρξει, μαζί τους, ανταλλαγή απόψεων. Αλλά εμείς συμφωνούμε απόλυτα στο ότι η σύγκρουση αυτή πρέπει να οδηγηθεί προς πολιτική λύση. Και θα το πράξουμε με μια, ενιαία φωνή», υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε, τέλος, ότι «λογικά, σήμερα θα υπάρξει και μια κοινή δήλωση σε ό,τι αφορά την Λιβύη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα