Κορονοϊός: 12 νέα κρούσματα στην Κίνα

Κορονοϊός: 12 νέα κρούσματα στην Κίνα
Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα AP

Τα έξι από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ήταν "εισαγόμενα". Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 82.874 στην ηπειρωτική Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη κατέγραψε 12 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — έναντι μόλις 4 την προηγουμένη — στην ηπειρωτική Κίνα.

Τα έξι από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό μολυσμένοι. Από τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, τα πέντε εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που συνορεύει με τη Ρωσία, και το έκτο στην Εσωτερική Μογγολία. Μία ημέρα νωρίτερα, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 82.874 στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της COVID-19 να παραμένει αμετάβλητος στα 4.633.

Άλλοι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 3 στους 38, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, έχουν ιαθεί 77.642 ασθενείς, ενώ 599 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Εντοπίστηκαν 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 33 την προηγουμένη, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα