Κορονοϊός: Απολύσεις στην Qatar, αναγκαστικές άδειες στην Emirates

Aεροπλάνο της Qatar.
Aεροπλάνο της Qatar. AP

Η διοίκηση της Qatar Airways απέλυσε 200 εργαζόμενους ενώ η Emirates ζήτησε απο πιλότους να πάρυν αδεια άνευ αποδοχών.

Η Qatar Airways απέλυσε αιφνιδιαστικά περίπου 200 Φιλιππινέζους εργαζόμενούς της στο Κατάρ αυτή την εβδομάδα καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής να περιορίσει τις πτήσεις της, ανακοίνωσε ο Φιλιππίνεζος υπουργός Εργασία Σιλβέστρε Μπέλο.

«Ο επιτετραμμένος μας για θέματα εργασίας έχει λάβει αυστηρές εντολές να εντοπίσει τον πραγματικό λόγο της απόφασης της διοίκησης (της Qatar Airways) να προχωρήσει σε αυτές τις περικοπές», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ είχε προειδοποιήσει ότι θα καταγράψει για τρίτο συνεχόμενο οικονομικό έτος ζημίες πριν καν το ξέσπασμα της κρίσης με την covid-19.

Στο μεταξύ η Emirates, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, ζήτησε από πιλότους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία που έχει επιφέρει σφοδρό πλήγμα στα ταξίδια παγκοσμίως.

«Για τον λόγο αυτό σας συστήνουμε έντονα να εκμεταλλευθείτε αυτή την ευκαιρία και να δηλώσετε εθελοντικά επιπλέον άδεια μετ’ αποδοχών και άδεια άνευ αποδοχών», επεσήμανε η εταιρεία σε εσωτερική ανακοίνωσή της προς τους πιλότους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Emirates ζήτησε και από άλλα μέλη του προσωπικού της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network