Κορονοϊός: Δεν "βλέπει" νεκρούς στη χώρα του ο πρόεδρος της Λευκορωσίας

Λειτουργία σε εκκλησία της Λευκορωσίας
Λειτουργία σε εκκλησία της Λευκορωσίας AP PHOTO/SERGEI GRITS

Παρά τα 29 θύματα που έχουν αναφερθεί από επίσημες πηγές στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο υποστήριξε πως κανένας δεν έχει χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν έχει πεθάνει στη χώρα του από τον κορονοϊό, παρά τους 29 νεκρούς που έχουν αναφερθεί από επίσημες πηγές και τις εκκλήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη της επιδημίας.

"Οι άνθρωποι φοβούνται και θέλω επομένως να τους πω το εξής: στη χώρα μας, ούτε ένας δεν έχει πεθάνει από τον κορονοϊό. Ούτε ένας!", είπε σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων που έκανε σε μια συνεδρίαση, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

"Πέθαναν από διάφορες χρόνιες ασθένειες από τις οποίες έπασχαν", συνέχισε ο Λουκασένκο, κάνοντας λόγο για "καρδιακή ή αναπνευστική ανεπάρκεια και διαβήτη".

Ο Λουκασένκο υποστήριξε επίσης ότι "κανείς δεν θα πεθάνει από τον κορονοϊό στη χώρα μας επειδή έχουμε ήδη βρει συνδυασμούς φαρμάκων για να σώσουμε τους ανθρώπους".

Το υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας έχει ανακοινώσει επισήμως ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 2.919 και οι νεκροί στους 29.

Η Λευκορωσία δεν έχει λάβει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ούτε έχει διακόψει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λόγω της επιδημίας. Ο Λουκασένκο είχε προτείνει πρόσφατα ως θεραπεία για τον κορονοϊό τη σάουνα, ένα ποτηράκι βότκα την ημέρα και την απασχόληση σε αγροτικές εργασίες.

Παράλληλα, το περασμένο Σάββατο, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι η επιδημία επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό των κρουσμάτων κάθε δύο με τρεις ημέρες και συνέστησε να ληφθούν μέτρα καραντίνας και να απαγορευτούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις και οι αθλητικοί αγώνες. Ο πρόεδρος, όμως, δηλώνει ότι προτεραιότητά του είναι η εύθραυστη οικονομία της χώρας του.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network