Κορονοϊός: Εκπέμπει SOS το Βέλγιο

Κορονοϊός: Εκπέμπει SOS το Βέλγιο
Κλειστά μαγαζιά στο Βέλγιο AP

Οριακή είναι η κατάσταση στο Βέλγιο με τον κορονοϊό. Νέα, πολύ αυστηρά μέτρα εξήγγειλε η βελγική κυβέρνηση.

Η υγειονομική κατάσταση στο Βέλγιο είναι χειρότερη σε σύγκριση με τον Μάρτιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19, με τα κρούσματα νέου κορονοϊού να φθάνουν σε νέα υψηλά και τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται να διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, προειδοποίησαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Είναι χειρότερη σε σύγκριση με τη 18η Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε να επιβληθεί το λοκντάουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL-Info.

Για να επιβραδύνει το δεύτερο κύμα κορονοϊού, η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο για τέσσερις εβδομάδες των μπαρ και των εστιατορίων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργαστούν από το σπίτι και από απόψε τα μεσάνυχτα θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. ο Μαρκ Φαν Μίλντερς, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού HORECA της βιομηχανίας catering στις Βρυξέλλες, είπε ότι τα μέτρα είναι άδικα και μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

«Τώρα, αυτό που θα συμβεί πιθανόν θα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα κάνουν πάρτι στα σπίτια τους χωρίς κανέναν περιορισμό για την ασφάλειά τους, επομένως ενδεχομένως θα αυξήσουν περαιτέρω τον ρυθμό μετάδοσης στο μέλλον», επισήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters.

Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, που ανερχόταν σε 412 χθες Κυριακή, διπλασιάζεται κάθε οκτώ με εννέα ημέρες, με τους μισούς από τους ασθενείς αυτούς να λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα. Στις 17 Οκτωβρίου, 351 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο, περισσότεροι από τους μισούς της κορύφωσης των 629 στις 28 Μαρτίου.

Η νόσος COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.413 ανθρώπους στο Βέλγιο.

Εκρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Ιβς Φαν Λάτεμ επισήμανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ θα ξεπεράσει τους 500 αυτήν την εβδομάδα.

«Όποιος κι αν είναι ο αντίκτυπος των μέτρων, θα έχουμε 1000 ασθενείς στις ΜΕΘ έως τα τέλη αυτού του μήνα», τόνισε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα