Κορονοϊός: Έντονες ανησυχίες για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Έντονες ανησυχίες για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη
Εσωτερικό νοσοκομείου της Γαλλίας AP

Η Ινδική μετάλλαξη αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Οι περιπτώσεις πληθαίνουν συνεχώς σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης πληθαίνουν και διασπείρουν το φόβο στους επιστήμονες της υγείας. Συγκεκριμένα στη Γαλλία εντοπίστηκαν πρόσφατα 3 νέα κρούσματα, ενώ σε μια επαρχία της κεντρικής Ιταλίας, τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς και προέρχονται από άγνωστη, μέχρι στιγμής, μετάλλαξη.

Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλικίας επιβεβαίωσαν ότι 3 από τα 5 δείγματα που πήραν από το πλήρωμα του πλοίου Prometheus Leader, έχουν την ινδική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού.

Το πλοίο είναι σε καραντίνα στο λιμάνι Βίγκο. Έφτασε την περασμένη εβδομάδα από το λιμάνι του Southampton στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα μέλη του πληρώματος έχουν καταγωγή από την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Ιταλία

Σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Ρώμη μια μικρή κοινότητα Ινδών αγροτών έχει πληγεί από την πανδημία με όλα τα κρούσματα να είναι μετάλλαξης που ακόμα δεν είναι γνωστή.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Euronews, έχει την περιοχή υπό έλεγχο και οι κάτοικοι κρατούν αποστάσεις με τους περισσότερους δρόμους να είναι άδειοι.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Περίπου 11.000 Ινδοί ζουν στην επαρχία της Λατίνα. Όμως την περίοδο της συγκομιδής στην περιοχή φτάνουν χιλιάδες συμπατριώτες τους με τουριστική βίζα για να δουλέψουν στα χωράφια. Πολλοί από αυτούς μάλιστα φοβούνται να κάνουν τεστ για τον COVID-19, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα