Κορονοϊός-Γαλλία: Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Μακρόν

Κορονοϊός-Γαλλία: Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν AP

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν καθώς οι Γάλλοι συμφωνούν με τα δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν εκτοξεύτηκε σε επίπεδο ρεκόρ διετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, σε μια ένδειξη ότι ο χειρισμός της κρίσης του κορονοϊού από τον Γάλλο πρόεδρο του δίνει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης.

Περίπου το 51% των Γάλλων δηλώνει ότι «εμπιστεύεται» τον Μακρόν, με βάση τη δημοσκόπηση της Harris Interactive που διεξήχθη για την τηλεόραση LCI, μια αύξηση 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2018. «Σπανίως παρατηρείται μια τέτοια αλλαγή», δήλωσε σε επικεφαλής της εταιρείας πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν Ντανιέλ Λεβί.

«Την τελευταία φορά που ένας αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε με μια τόσο έντονη άνοδο ποσοστών ήταν κατά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν για αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των πολιτών με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό της Γαλλίας.

Πριν το διάγγελμα, η χώρα είχε ήδη κλείσει σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και χιονοδρομικά κέντρα, εντούτοις ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι χρειάζονται να ληφθούν μέτρα πρωτόγνωρα εν καιρώ ειρήνης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 διπλασιαζόταν κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που η δημοτικότητα του Μακρόν ξεπέρασε το 50% σε δημοσκόπηση της Harris Interactive, μετά την πτώση σε μόλις 31% τον Δεκέμβριο του 2018, εν μέσω του κινήματος διαμαρτυρίας των κίτρινων γιλέκων που προκάλεσαν οι αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων και ο τύπος διακυβέρνησης του Γάλλου προέδρου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα