Κορονοϊός: Η Χιλή παραμένει σε “κατάσταση καταστροφής” – Πλησιάζουν τους 11.000 οι νεκροί

Κορονοϊός: Η Χιλή παραμένει σε “κατάσταση καταστροφής” – Πλησιάζουν τους 11.000 οι νεκροί
Κορονοϊός στη Χιλή AP

Οι νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού στη Χιλή πλησιάζουν τους 11.000 ενώ σχεδόν 400.000 είναι τα κρούσματα μόλυνσης. Η χώρα παραμένει σε "κατάσταση καταστροφής".

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 64 θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 1.903 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 10.916 νεκρούς επί συνόλου 399.568 περιπτώσεων μόλυνσης.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χιλής, τα λεγόμενα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 16.188 περιπτώσεις.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας συνολικά 372.464 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Χιλή παραμένει σε «κατάσταση καταστροφής» που κηρύχθηκε μήνες πριν, ώστε οι αρχές να μπορούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα, ανάμεσά τους την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και lockdown σε πόλεις ή περιοχές. Ωστόσο, επικαλούμενη τη μείωση των κρουσμάτων κατά τόπους, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ήρε σταδιακά κάποια από τα μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναζωογονήσει την οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα