Κορονοϊός: Η Ευρώπη συνεχίζει να “οχυρώνεται” για την έξαρση της Κίνας – Μήνυμα στους πολίτες για τα ταξίδια στη χώρα

Κορονοϊός: Η Ευρώπη συνεχίζει να “οχυρώνεται” για την έξαρση της Κίνας – Μήνυμα στους πολίτες για τα ταξίδια στη χώρα
Ταξιδιώτες από την Κίνα σε αεροδρόμιο του Παρισιού AP Photo/Aurelien Morissard

Η Έ.Ε. συνεχίζεται να παίρνει μέτρα απέναντι στην έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού της Κίνας. Τρεις χώρες καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο συμβούλευσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα της Covid-19 το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος που εκδόθηκε αυτή η ταξιδιωτική οδηγία είναι «η κορύφωση των μολύνσεων στην Κίνα και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας» της χώρας, ανέφερε μέσω του Twitter το κέντρο ταχείας αντίδρασης του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Λουξεμβούργο με τη σειρά του «εναρμονίζεται με την απόφαση» της Γερμανίας και προτρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Κίνα, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Μεγάλου Δουκάτου αργά σήμερα το απόγευμα.

Την ίδια συμβουλή δίνει και το Βέλγιο: «Από τον Δεκέμβριο, η Κίνα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα μολύνσεων, λόγω του τερματισμού της πολιτικής της μηδενικής Covid. Λόγω του κινδύνου κορεσμού των νοσοκομείων και, ως εκ τούτου, του κινδύνου να μην μπορείτε να νοσηλευτείτε γρήγορα στην περίπτωση επείγοντος περιστατικού, συμβουλεύουμε προς το παρόν να μην ταξιδεύετε» εάν δεν υπάρχει ανάγκη, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.

Η Ευρώπη “οχυρώνεται” απέναντι στην κινεζική έξαρση covid

Στα μέσα της εβδομάδας η ΕΕ προέτρεψε τις χώρες μέλη της να ζητούν από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό πριν από την αναχώρησή τους αλλά και να διενεργούν «τυχαιοποιημένα τεστ» κατά την άφιξή των ανθρώπων αυτών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Για προληπτικούς λόγους πολλές χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες) έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα.

Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων, οι κινεζικές αρχές σκοπεύουν να βάλουν από αύριο τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα των ταξιδιωτών που φτάνουν στην Κίνα και να επιτρέψουν και πάλι στους Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το Πεκίνο καταδίκασε την απόφαση ορισμένων χωρών να επιβάλλουν υποχρεωτικά τεστ στους Κινέζους ταξιδιώτες και απείλησε ότι θα λάβει αντίστοιχα αντίμετρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει από την πλευρά του τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιεί το Πεκίνο για την καταμέτρηση των θυμάτων της Covid-19. Μολονότι τα κινεζικά νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς και τα κρεματόρια έχουν γεμίσει, οι αρχές επιβεβαιώνουν ελάχιστους θανάτους από το νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα