Κορονοϊός: Η Γαλλία κάλεσε τις επιχειρήσεις να καθυστερήσουν την Black Friday

Κορονοϊός: Η Γαλλία κάλεσε τις επιχειρήσεις να καθυστερήσουν την Black Friday
Black Friday στη Γαλλία AP

Να μεταθέσουν την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων της "Black Friday", στις 27 Νοεμβρίου, κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. "Είναι η επόμενη Παρασκευή η σωστή στιγμή να οργανώσουμε μια Black Friday; Η απάντησή μου είναι όχι", είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ κάλεσε σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα διαδικτυακά καταστήματα λιανικής να μεταθέσουν την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων της “Black Friday“, που αναμένεται να γίνουν στις 27 Νοεμβρίου, καθώς τα καταστήματα, που δεν πωλούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια του λοκντάουν.

Τα μικρά καταστήματα, τα οποία υποχρέωσε η κυβέρνηση να κλείσουν, εκφράζουν ανησυχίες ότι θα πληγούν από τον ανταγωνισμό από τους κολοσσούς του διαδικτυακού εμπορίου όπως η Amazon, που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, και παραδίδουν προϊόντα κατά τη διάρκεια του δεύτερου καθολικού λοκντάουν κατά του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

«Είναι η επόμενη Παρασκευή η σωστή στιγμή να οργανώσουμε μια Black Friday; Η απάντησή μου είναι όχι», είπε ο Λεμέρ ενώπιον της Γερουσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ και τα διαδικτυακά καταστήματα λιανικής να εξετάσουν όλες τις επιλογές για να καθυστερήσουν το γεγονός.

Ο επικεφαλής της Amazon της Γαλλίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι ο όμιλος καταγράφει αύξηση στη δραστηριότητά του ύψους 40-50%, κατά τη διάρκεια του δεύτερου λοκντάουν.

Η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση από τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις για να χαλαρώσει τους περιορισμούς εγκαίρως ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Βαλερί Πεκρές, υπεύθυνη για την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, είπε χθες ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέψει σε ορισμένα καταστήματα να λειτουργήσουν για τις εκπτώσεις της Black Friday.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα