Κορονοϊός – Ιράν: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 – Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα

Κορονοϊός – Ιράν: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 – Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα
Η κυβέρνηση του Ιράν AP

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 147 θάνατοι στο Ιραν. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την απόφαση να μην θέσει πόλεις σε καραντίνα.

Οι θάνατοι στο Ιράν ξεπέρασαν σήμερα τους 1.000 και η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει λάβει προς το παρόν κανένα μέτρο καραντίνας ή απομόνωσης των ύποπτων κρουσμάτων, υπερασπίζεται την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην πανδημία Covid-19.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί, μέσα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν 147 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα που είναι μία από εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, μετά την Κίνα.

Με βάση τον επίσημο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 17.361 και οι θάνατοι σε 1.135.

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, ο Ραϊσί εξέφρασε τη λύπη του γιατί ορισμένοι Ιρανοί δεν αντιμετωπίζουν με την πρέπουσα σοβαρότητα την ασθένεια μολονότι «όλοι είναι ενήμεροι». «Αν μας βοηθήσει ο κόσμος, μπορούμε να ελέγξουμε (την κατάσταση), διαφορετικά πρέπει να αναμένουμε ότι η κρίση θα παραταθεί πέραν των δύο μηνών», προειδοποίησε.

Ο υφυπουργός διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί στην Τεχεράνη «τα παζάρια είναι γεμάτα» από κόσμο και οι άνθρωποι κυκλοφορούν διαρκώς με τα αυτοκίνητά τους, παρά τις εκκλήσεις των αρχών.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησαν πάντως ότι στις αγορές της πρωτεύουσας επικρατεί λιγότερος συνωστισμός απ΄ότι συνήθως. Φαίνεται ωστόσο ότι πολλοί σπεύδουν να κάνουν αγορές ενόψει και της περσικής πρωτοχρονιάς που φέτος πέφτει στις 20 Μαρτίου. Συνήθως η εμπορική δραστηριότητα αυξάνεται πριν από τις μεγάλες γιορτές.

Στην Τεχεράνη η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των δυτικών πόλεων, όπως του έρημου Παρισιού. Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπερασπίστηκε τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις, όπως έγινε στην Κίνα ή την Ιταλία. «Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση, όμως νομίζω ότι έχουμε παρέμβει σημαντικά. Κάναμε πολλά πράγματα και λάβαμε μέτρα που καμία άλλη χώρα δεν έχει πάρει», όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον 45 ημέρες σε ορισμένες περιοχές, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα