Κορονοϊός - Ιταλία: Να ξαναρχίσει η παραγωγή από τις 4 Μαΐου ζητά ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας

Ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα
Ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα CLAUDIO FURLAN/LAPRESSE VIA AP

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζήτησε την επιστροφή στην παραγωγική δραστηριότητα από τις 4 Μαίου ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έφοδοι σε οίκους ευγηρίας μετά από το θάνατο πάνω από 300 ηλικιωμένων.

Να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, από τις 4 Μαίου, ζήτησε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

Η τελική απόφαση ανήκει στην ιταλική κυβέρνηση και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σειρά καθοριστικών συναντήσεων, ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στις περιφέρειες, αρχίζοντας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φοντάνα προσθέτει ότι κατά την βαθμιαία αυτή επιστροφή στην καθημερινότητα, οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθ΄όλη την εβδομάδα -και όχι με βάση το πενθήμερο - για να μην συμπέσουν τα ωράριά τους και να μην υπάρξει συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σχετικά με τον θάνατο πάνω από τριακοσίων ηλικιωμένων, από κορονοϊό, σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε σειρά αποδεικτικών στοιχείων από τον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί για ποίο λόγο μεταφέρθηκαν ασθενείς με covid 19 σε κτίρια οίκων ευγηρίας, και γιατί, όπως φαίνεται, συχνά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν πολλοί ηλικιωμένοι. Περαιτέρω έρευνες και έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κόμο, Μόντζα και Βαρέζε, πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Οι εισαγγελείς θέλουν να καταλάβουν αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας, ευθύνονται για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και αν η περιφέρεια της Λομβαρδίας πραγματοποίησε ελέγχους, οι οποίοι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σώσουν εκατοντάδες ζωές υπερηλίκων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE:

24Media Network