Κορονοϊός – Ιταλία: Νέα μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Κορονοϊός – Ιταλία: Νέα μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων
Πολίτες με μάσκα στην Ιταλία AP

Η κυβέρνηση Κόντε ενέκρινε νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αύξηση των θανάτων.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας (12/10) προς Τρίτη (13/10) λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) σειρά νέων μέτρων, με στόχο να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα θα ισχύσουν τις επόμενες τριάντα ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μολονότι το περιεχόμενο του κυβερνητικού διατάγματος δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι μεταξύ άλλων θα ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές, θα απευθυνθεί σύσταση στους πολίτες να μην καλούν στο σπίτι πάνω από έξι ανθρώπους, θα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους και θα οριστεί σε χίλιους ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Τη Δευτέρα (12/10) στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 39 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.619 νέα κρούσματα, ενώ την Κυριακή (11/10) τα κρούσματα ήταν 5.456, με 26 νεκρούς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (696), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (662), στην Τοσκάνη (466) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (395).

Από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 36.205 άνθρωποι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα