Κορονοϊός: Καλπάζει η ανεργία στις ΗΠΑ, 5,2 εκ. άνεργοι την τελευταία εβδομάδα

Κορονοϊός: Καλπάζει η ανεργία στις ΗΠΑ, 5,2 εκ. άνεργοι την τελευταία εβδομάδα
Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP

Συνεχίζει να... καταβροχθίζει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ η επιδημία του κορονοϊού. Μόλις σε μερικές ημέρες έχασαν τη δουλειά τους 5,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Η κρίση του κορονοϊού χτυπάει αλύπητα τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Σε μία χώρα στην οποία το κοινωνικό πλέγμα προστασίας απουσιάζει μόλις την τελευταία εβδομάδα βγήκαν στην ανεργία 5,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, αριθμός τεράστιος ακόμη και τα δεδομένα μίας υπερδύναμης όπως η Αμερική.

Οι τομείς που πλήττονται δεν είναι μόνο αυτοί που μπορούμε να φανταστούμε (ξενοδοχεία και εστιατόρια) αλλά και άλλοι όπως τα δικηγορικά γραφεία και οι κατασκευαστικές εταιρίες που απολύουν σωρηδόν κόσμο μετά τα μέτρα περιορισμού που εξαγγέλθηκαν.

Το συνολικό νούμερο των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφτασε στα 22.000.000, αριθμός που αντιστοιχεί στις θέσεις που δημιουργήθηκαν στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια, από τη λήξη δηλαδή της προηγούμενης κρίσης, μέχρι και σήμερα.

Η ύφεση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ντάιαν Σουόνκ, οικονομολόγου της Grant Thornton στο Σικάγο, είναι η βαθύτερη και η ταχύτερη που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα. Ακόμα και η βιομηχανική παραγωγή έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από το 1946.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα