Κορονοϊός - Κύπρος: 20ος θάνατος, 5 νέα κρούσματα

Κύπριοι πολίτες με μάσκες
Κύπριοι πολίτες με μάσκες AP

Πρόκειται για έναν 76χρονο με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 822.

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στην Κύπρο, με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά να ανέρχονται σήμερα στα 5, από σύνολο 1.796 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας (27/4).

Πρόκειται για άνδρα 76 ετών, με εξαιρετικά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ADVERTISING

Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται πλέον σε 20, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 15, έντεκα άνδρες και 4 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 822, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

«Με βάση αυτά τα θετικά δεδομένα η επιστημονική επιτροπή θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση του πλάνου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων», είπε ο Δρ. ο Λεόντιος Κωστρίκκης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κύπρος, Covid-19
SHARE:

24Media Network