Κορονοϊός – Κύπρος: Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός – Κύπρος: Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο της Λάρνακας AP

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων από κορονοϊό στην Κύπρο παραμένει στα 985.

Κανένα κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 δεν εντοπίστηκε από σύνολο 808 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές στην Κύπρο. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει στα 985.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών/επαναπατρισθέντων ολοκληρώθηκαν 192 εργαστηριακές εξετάσεις, από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία υπήρξαν αποτελέσματα για 179 εργαστηριακές εξετάσεις, από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, υπήρξαν αποτελέσματα για 101 εργαστηριακές εξετάσεις, από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκε 1 εργαστηριακή εξέταση και από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και τη γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών διεκπεραιώθηκαν 149 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Επίσης από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 16 διαγνώσεις, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων ολοκληρώθηκαν 45 εργαστηριακές διαγνώσεις, και από το πρόγραμμα παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας διεκπεραιώθηκαν 125 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 18 Ιουνίου σημειώθηκαν 26 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό, από τους οποίους οι 19 είχαν ως αιτία τη νόσο COVID-19.

Συνολικά ανάρρωσαν 824 άτομα, δηλαδή ποσοστό 85,9%, και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ 32 άτομα, δηλαδή ποσοστό 3,2%. Έγιναν συνολικά 16.514,3 διαγνωστικές εξετάσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα