Κορονοϊός: Lockdown και περιορισμοί στην Ευρώπη με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Κορονοϊός: Lockdown και περιορισμοί στην Ευρώπη με το βλέμμα στα Χριστούγεννα
Χριστούγεννα 2020 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 2021 Martin Meissner/AP

Με το νέο κύμα κορονοϊού να σαρώνει την Ευρώπη, αρκετές χώρες λαμβάνουν τα μέτρα τους σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας και να "σώσουν" τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο επίκεντρο της πανδημίας κορονοϊού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Ευρώπη, με χώρες να προχωρούν στην επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του νέου κύματος ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία και φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν “γλυκόπικρη γεύση”.

Ενώ στην Ελλάδα από την Δευτέρα (22/11) οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και γυμναστήρια, στη Γερμανία τα κρατίδια της Βαυαρίας και της Σαξονίας, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχοντας χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, μπαίνουν σε καθεστώς lockdown, καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν ταχύτητα. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, οι απαγορεύσεις να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα “σφίγγουν τα λουριά” και στην Αυστρία, καθώς το εθνικό lockdown είναι γεγονός, ούσα η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιστρέφει σε αυτό το μέτρο. Κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και εξόδους από το σπίτι μόνο για εργασία, αγορές βασικών ειδών και άσκηση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα καθημερινότητα των Αυστριακών.

Στην Ουγγαρία από το Σάββατο (20/11) επιστρέφει η χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους. Η Ολλανδία είναι ήδη εδώ και λίγες μέρες σε μερικό lockdown, με καταστήματα και εστιατόρια να κλείνουν το απόγευμα, όπως και η Λετονία ενώ αυστηροποίηση των μέτρων εφαρμόζεται σε Τσεχία, Σλοβακία και Ρωσία.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown σε ανεμβολίαστους, θεωρώντας ότι το πράσινο πάσο έχει αποδώσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για εισόδους σε εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφους, όπως και σε τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα