Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Ένας 19χρονος ανάμεσα στα 393 νέα θύματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Ένας 19χρονος ανάμεσα στα 393 νέα θύματα το τελευταίο 24ωρο
Τιτάνια μάχη για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊου δίνουν γιατροί και νοσοκόμοι στην Αγγλία AP Photo/Alberto Pezzali

Η λίστα των θυμάτων μεγάλωνει επικίνδυνα και στην Μεγάλη Βρετανία, με 393 ανθρώπους - μεταξύ των οποίων και ένας 19χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα- να αφήνουν την τελευταία πνοή τους το τελευταίο 24ωρο.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης πως το τελεταίο 24ωρο καταγράφηκαν 393 θάνατοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ελέω του  φονικού κορονοϊού, κάτι που σημαίνει πως η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί ως τώρα την απώλεια 1.801 ανθρώπων.

Τα 367 θύματα ήταν στην Αγγλία, ενώ υπήρχαν επισης 13 στην Σκωτία, 7 στην Ουαλία και 6 στην Βόρεια Ιρλανδία, με τον αριθμό θυμάτων της Τρίτης να είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακοινωθεί ποτέ ημερησίως από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, εκτιμάται πως ίσως να έχουν εκτεθεί στον ιό ακόμα και 1.800.000 άνθρωποι στην Μεγάλη Βρετανία, με τους ειδικούς να υπολογίζουν πως για κάθε 1.000 άτομα που θα νοσούν, θα υπάρχει και ένας θάνατος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής πάνω από 22.000 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά, με το Λονδίνο να είναι αυτή τη στιγμή η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα και αυτή που βρίσκεται στο κόκκινο όσον αφορά στα περιστατικά που έχουν να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της αγγλικής πρωτεύουσας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα