Κορονοϊός: Μια νοσηλεύτρια το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο στον Καναδά

Κορονοϊός: Μια νοσηλεύτρια το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο στον Καναδά
Εμβολιασμός στις ΗΠΑ AP

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στον Καναδά, με την Ανίτα Κουίντατζεν να είναι το πρώτο άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο.

Ο Καναδάς ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, κάνοντας το εμβόλιο σε υγειονομικούς κι έγινε με αυτόν τον τρόπο η τρίτη χώρα παγκοσμίως που χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η πρώτη δόση χορηγήθηκε στην Ανίτα Κουίντατζεν, μια βοηθό νοσηλεύτρια στο κέντρο Rekai, έναν οίκο ευγηρίας στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Η ίδια δήλωσε «ενθουσιασμένη» που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, φορώντας μάσκες, έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σήμερα, πραγματικά, κάναμε στροφή 180 μοιρών», δήλωσε ο γιατρός Κέβιν Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημιακού ινστιτούτου Michener, όπου έγινε το εμβόλιο.

«Η ίδια εργάστηκε ακούραστα όταν έπληξε η πανδημία Covid-19 τον οίκο ευγηρίας, κάνοντας συχνά διπλές βάρδιες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι έκαναν τα πρώτα εμβόλιά τους μετά τη νοσηλεύτρια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα