Κορονοϊός: Πάνω από 1.600 συλλήψεις στην Ιορδανία λόγω παραβίασης της καραντίνας

Κορονοϊός: Πάνω από 1.600 συλλήψεις στην Ιορδανία λόγω παραβίασης της καραντίνας
Αστυνομία της Ιορδανίας AP

Συνολικά έχουν συλληφθεί 1.657 άνθρωποι, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, σε κέντρα κράτησης των ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία 153 κρούσματα του ιού.

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι συνελήφθησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην Ιορδανία επειδή παραβίασαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στο βασίλειο σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 1.657 άνθρωποι, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, σε κέντρα κράτησης των ενόπλων δυνάμεων. Την Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Σαλάμ Χαμάντ είχε ανακοινώσει ότι οι παραβάτες θα μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και στη συνέχεια «θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο». Για τον σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί καταλλήλως τέσσερα νέα κέντρα κράτησης.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε τα μέτρα καραντίνας, ο κυβερνητικός Αμτζάν αλ Ανταϊλέ προειδοποίησε ότι όσοι δεν τα τηρούν τα φυλακίζονται αμέσως, καθώς θα τους επιβάλλονται ποινές έως και ενός έτους. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία 153 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 26 σήμερα. Ο στρατός έχει αναπτυχθεί στη χώρα για να εφαρμόσει την απαγόρευση.

Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και όλες οι αεροπορικές πτήσεις. Μόνο τα αρτοποιεία και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο για να μην βγαίνουν έξω οι πολίτες 190 λεωφορεία που νοίκιασε ο δήμος του Αμάν μοίρασαν σήμερα ψωμί στα σπίτια, ενώ ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης και φαρμακεία μπορούν επίσης να κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον. Φ.Γ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα