Κορονοϊός: Πάνω από 250.000 τα συνολικά κρούσματα στον Ισημερινό

Κορονοϊός: Πάνω από 250.000 τα συνολικά κρούσματα στον Ισημερινό
Πολίτες με μάσκες στον Ισημερινό AP

Σε πολλά νοσοκομεία του Ισημερινού, οι ΜΕΘ είναι σχεδόν πλήρεις, με την κυβέρνηση να αποδίδει το δεύτερο κύμα στην παραβίαση των μέτρων προστασίας από μέρος των πολιτών.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στον Ισημερινό ξεπέρασαν τα 250.000 χθες Κυριακή, καθώς το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλες 1.049 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο διευκρίνισε ότι το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε τις 250.828.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 10.177 νεκρούς. Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.682 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

Γιατροί, επιστήμονες και πολιτικοί έχουν επισημάνει πως ακόμα και το άθροισμα των 15.859 θυμάτων μοιάζει μάλλον υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πολλά νοσοκομεία του Ισημερινού, οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις, με την κυβέρνηση να αποδίδει το δεύτερο κύμα στην παραβίαση των μέτρων προστασίας από μέρος των πολιτών.

Η λεγόμενη «φάση μηδέν» της ανοσοποίησης των πολιτών για τον νέο κορονοϊό άρχισε την 21η Ιανουαρίου με 8.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Εντός του μήνα αναμένεται η υπόλοιπη πρώτη παρτίδα, 86.000 δόσεις, που θα αξιοποιηθεί για τον εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας. Η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να διευρυνθεί από τον Μάρτιο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα δόσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα