Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ακτή Ελεφαντοστού

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ακτή Ελεφαντοστού
Αστυνομικός ελέγχει περαστικό στη Νότια Αφρικά AP

Ο υπουργός Υγείας δεν διευκρίνισε ούτε την ηλικία ούτε το φύλο του θύματος. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ακτή Ελεφαντοστού, ανέρχεται πλέον σε 165 άτομα.

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε την Κυριακή (29/3) στην Ακτή Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Εζέν Ακά Αουελέ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. Ο υπουργός Υγείας δεν διευκρίνισε ούτε την ηλικία ούτε το φύλο του θύματος.

Τόνισε ότι η διάγνωση έγινε «μεταθανάτια». Στη χώρα καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 165. Ο αριθμός των ασθενών επταπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα: 25 κρούσματα καταγράφονταν την περασμένη Κυριακή. Ο πρόεδρος Αλασάν Ουαταρά κήρυξε τη Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 21:00 ως τις 05:00, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.

Η απομόνωση της οικονομικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν (5 εκατομμύρια κάτοικοι) από την υπόλοιπη χώρα, η οποία αρχικά προβλεπόταν να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, τελικά αποφασίστηκε να εφαρμοστεί από τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού (26 εκατ. πολίτες) είναι το κλείσιμο όλων των μακί (των λαϊκών εστιατορίων), των μπαρ και άλλων χώρων διασκέδασης, καθώς και όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων. Η χώρα έχει κλείσει τα σύνορά της μέχρι νεοτέρας. Η γειτονική Μπουρκίνα Φάσο καταμετρά επισήμως 222 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 12 θανάτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα