Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο
Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την κατάσταση της υγείας στην Ουκρανία AP

Η Ουκρανία θα έχει υποστήριξη από το ΔΝΤ, δηλώνει ο πρωθυπουργος της χώρας, ενώ προειδοποιεί για οικονομική κρίση. Βουλευτής βρίσκεται μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η ουκρανική κυβέρνηση επέβαλε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο για να περιοριστει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ σε υπουργικό συμβούλιο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβάλλεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Η Ουκρανία έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς σε πανεθνικό επίπεδο όσον αφορά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μέσα μεταφοράς.

Κατά την ίδια συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του λαμβάνει “αρκετά θετικά” μηνύματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την εξασφάλιση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα του μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομική κρίση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

“Προχωράμε όσον αφορά οικονομική υποστήριξη από αυτόν τον διεθνή οργανισμό (ΔΝΤ). Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο εγγύς μέλλον. Τα μηνύματα του ΔΝΤ είναι αρκετά θετικά σήμερα”, σημείωσε.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 3 Μαρτίου. Σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας βουλευτής εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

“Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι μεταξύ των 14 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας βρίσκεται ένας βουλευτής”, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα