Κορονοϊός – Σερβία: 7 θάνατοι, 296 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός – Σερβία: 7 θάνατοι, 296 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Άδειος πεζόδρομος στο Βελιγράδι λόγω κορονοϊού AP

Τα 151 έφτασαν συνολικά τα θύματα του κορονοϊού στη Σερβία. Νέα μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το τελευταίο 24ωρο στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 296 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας στους 7.779 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από την ασθένεια Covid-19. Κατά την διάρκεια της νύχτας απεβίωσαν επτά ασθενείς εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν οικότροφοι γηροκομείου στην πόλη Νις όπου πρόσφατα αποκαλύφθηκε μεγάλη διασπορά της νόσου.

Τα θύματα του κορονοϊού, συνολικά, έφτασαν τα 151. Στα νοσοκομεία και τις προσωρινές δομές νοσηλεύονται 3.153 ασθενείς ενώ 91 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι το Σάββατο (25/04) εξετάστηκαν 59.938 άτομα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου αναχώρησαν το Σάββατο τέσσερα αεροπλάνα για την Ρώμη μεταφέροντας νοσοκομειακό προστατευτικό υλικό που προσφέρει η Σερβία στην Ιταλία. Την Κυριακή (26/04) θα αναχωρήσουν άλλα δύο αεροπλάνα με βοήθεια για την Ιταλία. Την αποστολή βοήθειας συνοδεύει η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Γιάντρανκα Γιοκσίμοβιτς.

Στην Σερβία το Σαββατοκύριακο ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από την Δευτέρα (27/04) θα υπάρξει νέα μικρή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού αφού όπως αναγγέλθηκε θα επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων, κέντρων ομορφιάς και γυμναστηρίων. Την ερχόμενη Τρίτη θα αρχίσει επίσης να λειτουργεί και το κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα