Κορονοϊός: Σήμερα το τέταρτο διάγγελμα της Ελισάβετ – Ποια ήταν τα άλλα τρία

Κορονοϊός: Σήμερα το τέταρτο διάγγελμα της Ελισάβετ – Ποια ήταν τα άλλα τρία
Η Βασίλισσα Ελισάβετ AP

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο διάγγελμα της βασίλισσας εδώ και 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο. Όλες οι σπάνιες στιγμές που μίλησε εκτάκτως στον Βρετανικό λαό.

Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό αναμένεται να απευθύνει η βασίλισσα Ελισάβετ το βράδυ της Κυριακής, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όσον αφορά τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο μήνυμά της η βασίλισσα θα αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις στο ζήτημα του φονικού ιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού.

“Η αυτού Μεγαλειότης, βασίλισσα Ελισάβετ, έχει βιντεοσκοπήσει ειδικό μήνυμα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και για την Κοινοπολιτεία, σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα”, δήλωσε το Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας πως “το τηλεοπτικό μήνυμα θα μεταδοθεί την Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, στις 8 μ.μ (10 η ώρα Ελλάδος)”.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – εκτός από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα.

Τι αναμένουμε να ακούσουμε στο διάγγελμα

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας εδώ και 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο.

Ο Βρετανικός Τύπος αποκάλυψε το περιεχόμενο του διαγγέλματος.

Στο διάγγελμα που θα μεταδοθεί στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα social media, η Ελισάβετ αναμένεται να πει: “Ελπίζω στα επόμενο χρόνια όλοι μας να είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτήν την πρόκληση”.

Η ομιλία της 93χρονης Ελισάβετ αναμένεται να είναι στο πνεύμα του αντίστοιχου διαγγέλματος του πατέρα της, του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, ο οποίος είχε μιλήσει στους Βρετανούς στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βασίλισσα θα δώσει έμφαση στην αξία της αυτοπειθαρχίας και της θέλησης, ενώ θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα στους Βρετανούς.

Παράλληλα, θα αναγνωρίσει τον πόνο, τη θλίψη και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο βρετανικός λαός “σε αυτούς τους αναστατωμένους καιρούς”.

Τα άλλα τρία διαγγέλματα

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία εξαιρετική περίσταση, καθώς αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία να απευθύνει διάγγελμα.

Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997, μετά τον θάνατο της Νταϊάνας σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Το πρώτο διάγγελμα της βασίλισας ήταν το 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα