Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη
Κορονοϊός στην Ουάσινκγτον AP

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα, όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

Η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.450 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των νέων θυμάτων, σταθερός σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.453), αύξησε το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επικράτεια σε πάνω από 67.600.

Ως την Κυριακή το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης είχε καταγράψει 1,15 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 67.674 θανάτους από την COVID-19.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη. Την Τετάρτη, οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 2.502, ωστόσο το τελευταίο διήμερο μειώθηκαν αρκετά στην αμερικανική επικράτεια. Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα