Κορονοϊός στο Ιράν: “Δεν υπάρχουν πλέον κλίνες στα νοσοκομεία”

Κορονοϊός στο Ιράν: “Δεν υπάρχουν πλέον κλίνες στα νοσοκομεία”
Άνθρωποι σε μετρό της Τεχεράνης με μάσκες για τον κορονοϊό AP

Μόνο οι μισοί κάτοικοι των μεγάλων ιρανικών πόλεων τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, με αποτέλεσμα τα μέσα μεταφοράς και τα εμπορικά κέντρα να έχουν αναχθεί σε επίκεντρα της μόλυνσης.

Δεν υπάρχουν πλέον κλίνες στα νοσοκομεία του Ιράν για ασθενείς με κορονοϊό καθώς παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

«Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθήσουν να αγνοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι ασθενείς με κορονοϊό σε πόλεις όπως η Τεχεράνη σύντομα θα αναγκαστούν να λαμβάνουν θεραπεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες κλίνες», δήλωσε ο επιδημιολόγος Μασούντα Μαρντανί μιλώντας στην εφημερίδα Watane’e Emrus.

Μόνο οι μισοί κάτοικοι των μεγάλων ιρανικών πόλεων τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αποτέλεσμα τα μέσα μεταφοράς και τα εμπορικά κέντρα να έχουν αναχθεί σε επίκεντρα της μόλυνσης.

Σύμφωνα με τον Μαρντανί, η κατάσταση είναι χειρότερη στην Τεχεράνη που έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους.

«Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που το αίτημα για lockdown μίας εβδομάδας στην Τεχεράνη είναι ρεαλιστικό διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη», υπογράμμισε.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί μέχρι στιγμής αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown στη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με τον ιό, τον οποίο θεωρεί μακροπρόθεσμη πρόκληση. Ο Ροχανί τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην κανονικότητα και της αυστηρής τήρησης των μέτρων υγιεινής.

Στο μεταξύ ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ιράν έφτασε τις τελευταίες ημέρες τις 3.500, ενώ οι θάνατοι τους 200.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράν, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από covid-19 και 25.000 έχουν πεθάνει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα