Κορονοϊός - Βόρεια Μακεδονία: Στους 21 οι νεκροί και στα 570 τα κρούσματα

Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Βόρειας Μακεδονίας
Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Βόρειας Μακεδονίας AP PHOTO/BORIS GRDANOSKI

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη Βόρεια Μακεδονία.

Tρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Βόρεια Μακεδονία από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 21 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φιλίπτσε. Ακόμη, καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 570.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την επέκταση του χρόνου απαγόρευσης της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, με απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, τις εργάσιμες ημέρες απαγορεύεται η κίνηση των πολιτών από τις 16.00 ώρα έως τις 05.00 ώρα της επόμενης ημέρας.

Επίσης, τις καθημερινές οι ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 10.00 και 12.00, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν επίσης δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 13.00 και 15.00.

Όσον αφορά στα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά στις 16:00 της Παρασκευής και λήγει στις 05:00 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βόρεια Μακεδονία
SHARE:

24Media Network