Κορονοϊός: Συγκλονίζει την Τουρκία ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ

Κορονοϊός: Συγκλονίζει την Τουρκία ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ
Η Ντιλέκ Ταχταλί Twitter

Σάλος στην Τουρκία με τον θάνατο της 33χρονης Ντιλέκ Ταχταλί, η οποία είχε γράψει στα social media για υψηλό πυρετό και αδιαθεσία τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα στη γειτονική χώρα.

Ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ Ταχταλί έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Hurriyet“, η Ντιλέκ, που εργαζόταν ως γραμματέας σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, είναι μεταξύ των θυμάτων του κορονοϊού στη γειτονική χώρα, ύστερα από αμέλεια των αρχών.

Η νεαρή κοπέλα είχε υποκείμενο νόσημα, και συγκεκριμένα μία ρευματική πάθηση και χρειαζόταν να παίρνει φαρμακευτική αγωγή από μικρή ηλικία. Ωστόσο, από τις 7 Μαρτίου και πριν γίνει γνωστό το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Τουρκία, η Ντιλέκ είχε παραπονεθεί στα social media για υψηλό πυρετό και αδιαθεσία.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης, είχε υποστηρίξει πως έχει “ρινική συμφόρηση, πονοκέφαλο, αίσθημα κόπωσης, αλλά και έντονο βήχα που δεν με αφήνει να κοιμηθώ το βράδυ”. Ουσιαστικά, όλα τα παραπάνω είναι συμπτώματα που ταιριάζουν απόλυτα με εκείνα του κορονοϊού, το οποίο αποδεικνύει γι’ ακόμα μία φορά που στην Τουρκία υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων.

Τελικά, η 33χρονη Ντιλέκ διακομίσθηκε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μέχρι και την Τετάρτη (25/3). Ωστόσο, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της και παρά τις προσπάθειες των ιατρών, έφυγε από τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θείος της, Ραμίζ Τοπάλ, ο οποίος είναι πρώην βουλευτής του κόμματος “CHP Amasya” στάθηκε στο γεγονός πως η Ντιλέκ αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, αλλά τόνισε πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της νόσου, με αποτέλεσμα το θάνατό της. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η κηδεία της έγινε χωρίς την παρουσία των γονιών της, καθώς τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της βρίσκονταν σε καραντίνα, η οποία θα τελείωνε την Πέμπτη (26/3).

Στην Τουρκία, μέχρι και την Τετάρτη, είχαν χάσει τη ζωή τους 59 άνθρωποι, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.433. Παράλληλα, η τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν “προκλητικές” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα