Κορονοϊός: Τα κοντέινερ ”υπερ-ψύχους” που θα μεταφέρουν τα εμβόλια

Κορονοϊός: Τα κοντέινερ ”υπερ-ψύχους” που θα μεταφέρουν τα εμβόλια
Κοντέινερ για την μεταφορά εμβολίων κατά του κορονοϊού AP

Κοντέινερ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την μεταφορά τόνου, θα αξιοποιηθούν για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας: Πώς εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19 που πρέπει να διατηρηθούν σε απίστευτα κρύες θερμοκρασίες θα μεταφερθούν γρήγορα σε άλλες χώρες και ηπείρους;

Μια εταιρεία χρησιμοποιεί την εμπειρία της με την μεταφορά τόνου ως οδηγό.

Σύμφωνα με το cnn ο ”Thermo King” (το όνομα του κοντέινερ) έφερε την επανάσταση στη μεταφορά τροφίμων σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Τώρα συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες, κυβερνήσεις και εταιρείες logistics για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια διατηρούνται σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ταξιδεύουν σε κλινικές και νοσοκομεία.

Για να συμβεί αυτό, έχουν επεξεργαστεί δοχεία που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά φρέσκου τόνου στην Ιαπωνία, το οποίο απαιτεί παρόμοιες συνθήκες.

Ο τόνος πρέπει να φυλάσσεται στους -60 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει την ποιότητά του και το βαθύ κόκκινο χρώμα όταν φτάνει σε σούπερ μάρκετ και εστιατόρια.

Το εμβόλιο κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer/BioNTech πρέπει να αποθηκευτεί στους -70 βαθμούς Κελσίου κατά τη μεταφορά του.

Έτσι, ο Thermo King, ο οποίος ανήκει στην Trane Technologies με έδρα την Ιρλανδία, έκανε κάποιες αλλαγές, προσθέτοντας επιπλέον μόνωση και προσαρμόζοντας το σύστημα ψύξης, ώστε να μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Τώρα, κάθε κοντέινερ μπορεί να μεταφέρει 300.000 δόσεις του εμβολίου. Μερικά έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδρομή τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα