Κορονοϊός: Το Ελ Σαλβαδόρ δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη με τα μέτρα του

Κορονοϊός: Το Ελ Σαλβαδόρ δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη με τα μέτρα του
Επιβάτες λεωφορείου στην κεντρική Αμερική (AP Photo/Moises Castillo)

Μόλις ένα κρούσμα από κορονοϊό μετράει αυτή τη στιγμή το μικρό κράτος του Ελ Σαλβαδόρ κι όμως η κυβέρνηση της χώρας θέλει ένα προληπτικό μέτρο που θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα και για τα κράτη της Ευρώπης.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ‘χτυπήσει’ για τα καλά τον πλανήτη με περισσότερα από 250.000 κρούσματα μέχρι στιγμής παγκοσμίως και περισσότερους από 10.000 θανάτους.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην κεντρική Αμερική και λίγο πιο κάτω από το Μεξικό, υπάρχει ένα κράτος που έχει μόλις ένα κρούσμα για την ώρα, όμως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να λάβει σοβαρά προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να ηρεμήσει τους ανήσυχους πολίτες του.

Ο λόγος για το Ελ Σαλβαδόρ, όπου σύμφωνα με το ‘Elsalvador.com” ήδη προτάθηκε να μην πληρώσουν οι κάτοικοι για τους επόμενους τρεις μήνες ενοίκια, φως, νερό, τηλέφωνο και internet, έξοδα τα οποία θα τα καλύψει το κράτος. Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να χτίζουν ένα νοσοκομείο το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί κρούσματα κορονοϊού σε περίπτωση που εξαπλωθεί και στη χώρα τους.

Ένα παράδειγμα που ίσως θα έπρεπε να το είχαν δει και πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα