Κορονοϊός - Τσεχία: "Μπλόκο" στους ανεμβολίαστους, ακόμη και με αρνητικό τεστ

Κορονοϊός - Τσεχία: "Μπλόκο" στους ανεμβολίαστους, ακόμη και με αρνητικό τεστ
GETTY IMAGES

Όλο και περισσότεροι περιορισμοί επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους πολίτες στην Τσεχία. Τους απαγορεύεται πλέον η είσοδος σε υπηρεσίες και εκδηλώσεις.

Απαγορεύεται η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών σε υπηρεσίες και εκδηλώσεις, ακόμη και με αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας στην Τσεχία.

Το παραπάνω μέτρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις κα9ι θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα μέτρα πρόκειται να εγκριθούν αύριο από το υπουργικό συμβούλιο και λαμβάνονται μετά την καταγραφή 22.479 κρουσμάτων την Τρίτη, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Σλοβακία, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων και έχουν αρχίσει να ενισχύουν τα μέτρα. Νωρίτερα σήμερα η Σλοβακία ανακοίνωσε και αυτή ρεκόρ κρουσμάτων, συνολικά 8.342 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Η Ουγγαρία και η Πολωνία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και έξι μήνες.

«Από εκείνη την ημέρα (σ.σ. Δευτέρα) μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19» θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και δημόσιες εκδηλώσεις, είπε ο Μπάμπις. «Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να πιστέψει ότι η Covid σκοτώνει», τόνισε.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε επιβάλει σχετικά χαλαρούς περιορισμούς κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, ούτε θα επιβληθεί λοκντάουν. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέφυγε επίσης να ενισχύσει τα μέτρα μέχρι να αναλάβει η επόμενη, όμως η επιδείνωση της κατάστασης στα νοσοκομεία την ανάγκασε να επιβάλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες Τρίτη 4.425 ασθενείς και από αυτούς οι 661 βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν πεθάνει 31.709 άνθρωποι στην Τσεχία.

Μόνο το 57,6% του πληθυσμού στην Τσεχία είναι πλήρως εμβολιασμένο, με βάση στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network