Κορονοϊός - Βουλγαρία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες

Συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Φόβοι στη Βουλγαρία ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού θα εκτιναχθεί λόγω της εορτής του Πάσχα.

Οι Βούλγαροι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι από την Κυριακή (12/04) να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν κυκλοφορούν έξω, με βάση ένα διάταγμα που εκδόθηκε το Σάββατο (11/04), καθώς η κυβέρνηση φοβάται ότι θα εκτιναχθούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού λόγω της εορτής του Πάσχα.

Οι αρχές θέλουν να γενικευτεί η χρήση μάσκας μέχρι τις 26 Απριλίου στους δημόσιους χώρους και καλούν τους κατοίκους να βρουν κάποιο άλλο προστατευτικό μέσο αν δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες.

ADVERTISING

Οι εκκλησίες την Κυριακή των Βαΐων και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοιχτές, ωστόσο η κυβέρνηση καλεί τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους. Επίσης, ακυρώθηκε ένα πρώτο διάταγμα που είχε εκδοθεί στις 30 Μαρτίου και προέβλεπε βαριά πρόστιμα μολονότι ήταν πολύ δύσκολο στους πολίτες να βρουν μάσκες στην αγορά.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι δεν προκρίνει τις κυρώσεις, όμως «παρακαλεί τους Βούλγαρους να σεβαστούν τα μέτρα που ήδη παραβλέπονται» στη Σόφια.

Η Βουλγαρία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, από τις 13 Μαρτίου. Έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 661 κρούσματα και 28 θάνατοι. Οι αρχές εκτιμούν ότι η πανδημία θα φτάσει στην κορύφωσή της μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βουλγαρία, Covid-19
SHARE:

24Media Network