Κορονοϊός – Βρετανία: Τρελές θεωρίες συνωμοσίας οδήγησαν σε επιθέσεις σε αναμεταδότες 5G

Κορονοϊός – Βρετανία: Τρελές θεωρίες συνωμοσίας οδήγησαν σε επιθέσεις σε αναμεταδότες 5G
AP Photo/Frank Augstein

Η διάδοση φημολογίας που συνδέει το δίκτυο 5G με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα να γίνει επίθεση μέχρι στιγμής σε 20 κεραίες αναμετάδοσης στη Βρετανία!

Περίπου 20 κεραίες αναμετάδοσης στη Μεγάλη Βρετανία έχουν δεχθεί τελευταία επιθέσεις έπειτα από την ευρεία διάδοση μίας φημολογίας που συνδέει το δίκτυο 5G με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προτρέποντας την κυβέρνηση να πάρει αυστηρή θέση ενάντια σε “μια τρελή θεωρία συνωμοσίας”.

Μεταξύ άλλων, δύο νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι πυρπόλησαν έναν αναμεταδότη χθες στο Νάγκενχαμ (προάστιο του Λονδίνου) και στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και για να προσδιορίσει την αιτία σε μια άλλη φωτιά σε κεραία στο Χάντερσφιλντ χθες το πρωί.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης καυτηρίασε τις επιθέσεις αυτές, που “προφανώς εμπνέονται από αυτήν την τρελή θεωρία συνωμοσίας, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο” και την οποία χαρακτήρισε “εντελώς παράλογη”.

Ο ίδιος, υπογράμμισε ιδιαίτερα τον “ζωτικής σημασίας” ρόλο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου για τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αλλά και για τον ευρύτερο πληθυσμό, προκειμένου αυτός να είναι σε θέση να παραμείνει σε επαφή με τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια αυτής της “δύσκολης περιόδου”.

Σημειώνεται ότι στην Ιρλανδία, όπου άλλος ένας αναμεταδότης δέχθηκε επίθεση το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση έσπευσε επίσης να προειδοποιήσει τον πληθυσμό ενάντια σε αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα