Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 155.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 155.000 οι νεκροί στο Μεξικό
Άντρας φορά μάσκα στο Μεξικό AP

Πάνω από 1,82 εκατ. κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, το οποίο καταγράφει πλέον τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 1.506 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 18.670 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έφθασαν έτσι τους 155.145 νεκρούς επί συνόλου 1.825.519 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο απολογισμός της πανδημίας στο Μεξικό ξεπέρασε πλέον αυτόν που καταγράφεται στην Ινδία (153.847 θάνατοι μέχρι χθες Πέμπτη), κατά συνέπεια το λατινοαμερικάνικο κράτος κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση αυτής της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης. Μόνο οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα