Κούβα: Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά

Κούβα: Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά
Παιδί με προστατευτική μάσκα στην Κούβα AP

Ακόμα και στην Κούβα, που έχει καταγράψει πολύ καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από χίλια κρούσματα κορονοϊού αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα της Καραϊβικής τον Απρίλιο του 2020.

Οι 1.012 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό αύξησαν το σύνολο των περιπτώσεων σε 26.686, ενώ άλλος ένας ασθενής με την COVID-19 υπέκυψε, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 214.

Ο απολογισμός των θυμάτων τον Ιανουάριο — 68 νεκροί — είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί ως εδώ σε μηνιαία βάση, ενώ τα 14.630 κρούσματα του περασμένου μήνα είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει διαγνωστεί σε μηνιαία βάση.

Ο Φρανσίσκο Ντουράν, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι αρχές συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να λάβουν μέτρα για την προστασία των παιδιών τους, καθώς τουλάχιστον 85 ανήλικοι μολύνθηκαν από τον ιό τις προηγούμενες 24 ώρες. Από σήμερα στην Αβάνα, πρωτεύουσα της χώρας και επίκεντρο της πανδημίας στην Κούβα, δεν θα επιτρέπεται να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα