Κύκλωμα δουλεμπόρων στη Γαλλία εξάρθρωσε η Europol

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. AP

Περισσότεροι από 160 Βούλγαροι εντοπίστηκαν να δουλέυουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Εϊχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από συμπατριώτες τους. Τέσσερις συλλήψεις.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, αφού εντοπίστηκαν 167 θύματα σύγχρονης δουλείας, όλα τους από τη Βουλγαρία, να εργάζονται σε τέσσερα γαλλικά οινοποιεία κοντά στη Λιόν, όπως έγινε γνωστό από τη Europol.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις Βούλγαροι και ένας Γάλλος. Ένας εκπρόσωπος της Europol διευκρίνισε ότι οι Βούλγαροι ύποπτοι στρατολογούσαν τα θύματά τους στη Βουλγαρία, ενώ ο Γάλλος φρόντιζε τα οργανωτικά θέματα, όπως να τους βρίσκει καταλύματα.

ADVERTISING

Οι εργάτες στρατολογούνταν από ένα νόμιμο γραφείο εύρεσης εργασίας στη Βουλγαρία. Τους υπόσχονταν ότι θα κέρδιζαν 60 ευρώ την ημέρα και θα κάλυπταν όλα τα έξοδά τους όσον αφορά τη στέγαση και τις μετακινήσεις τους. Κατέληξαν όμως να ζουν σε ένα κάμπινγκ, τους αφαιρούσαν χρήματα από το μισθό τους για το φαγητό τους και αρνήθηκαν να τους καταβάλουν όσα τους όφειλαν όταν έληξε η σύμβασή τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί αδυνατούσαν να πληρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής στη χώρα τους.

Το δίκτυο ξέπλενε τα έσοδά του αγοράζοντας ακίνητα στη Γαλλία.

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι παγιδευμένοι σήμερα σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας –από αγροκτήματα μέχρι εργοστάσια ή αλιευτικούς στόλους– σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network