Κυπριακό: Ζητάει και τα ρέστα ο Έρογλου για το "ναυάγιο"

Κυπριακό: Ζητάει και τα ρέστα ο Έρογλου για το "ναυάγιο"

Να ρίξει τις ευθύνες στου ελληνοκύπριους, για το ότι δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν για τις διαπραγματέυσεις στο κυπριακό, επιχειρεί ο Ντ. Έρογλου. Τι δήλωσε

"Δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση συνομολόγησης κοινού ανακοινωθέντος εντός 2013 παρά την καλή θέληση της τουρκοκυπριακής πλευράς, λόγω της αρνητικής στάσης των Ελληνοκυπρίων", ισχυρίστηκε ο Tουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου σε μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους.

Ο Έρογλου εξέφρασε την ευχή "οι Ελληνοκύπριοι γείτονές μας να αξιολογήσουν τη στάση τους και το 2014 να υπάρξει συμφωνία".

Ο  ηγέτης των τουρκοκυπρίων, ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν στόχο να "διαγράψουν όλα τα δικαιώματα του "τουρκοκυπριακού λαού"» και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα για ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο όμως θα διασφαλίζονται αυτά τα "δικαιώματα".

Σημείωσε τέλος, ότι δεν πρόκειται οι Τουρκοκύπριοι να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους, και δεν «θα κάνουν παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την κυριαρχία τους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία
SHARE:

24Media Network