Κύπρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο – Συνεχίζονται οι κατασβέσεις

Κύπρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο – Συνεχίζονται οι κατασβέσεις
Φωτιά στην επαρχία Πάφου Twitter / @akettis

Διαχειρίσιμη η φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Γιόλου-Σίμου στην Πάφο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις, οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Διαχειρίσιμη είναι η φωτιά, η οποία ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου στην επαρχία Πάφου στην Κύπρο το μεσημέρι της Κυριακής (19/9).

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις, οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, ως επίσης και ζημιές κυρίως σε περιφράξεις και εξωτερικό εξοπλισμό μεμονωμένων και κυρίως κατοικιών στις Κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εξελισσόταν σε δύο διαφορετικά μέτωπα μεταξύ των χωριών Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου σε δύσβατη περιοχή. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα εκκένωσε το χωριό Δρυνιά.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής λόγω της κατάστασης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2».

Επιχείρησαν αρχικά εννέα πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Επαρχίας Πάφου, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και ένα προωθητής γαιών, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας και δύο προωθητές γαιών της Επαρχιακής διοίκησης. Στη συνέχεια έσπευσε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, πρόκειται για τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη δασών, το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σε ρόλο εναέριου συντονισμού. Επίσης, τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα