Λευκορωσία: Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα επικρίνει τους περιορισμούς από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λευκορωσία: Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα επικρίνει τους περιορισμούς από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αεροπλάνο της εταιρείας Belavia 2021/Associated Press

Προηγουμένως η Η ΕΕ είχε εισηγηθεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «ποταπή» την απόφαση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν στην εταιρεία περιορισμούς στον εναέριο χώρο, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.

Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό

Η ΕΕ πρότεινε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ.

Σε μια ανάρτηση σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία περιέγραψε ως αθώα.

«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν», έγραψε ο Τσεργκίνετς.

Ο ίδιος επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.

«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών», συμπλήρωσε.

«Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα