Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο θέλει να “προειδοποιήσει” τον Πούτιν για κινητοποιήσεις

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο θέλει να “προειδοποιήσει” τον Πούτιν για κινητοποιήσεις
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο AP

Ο πρόεδρος Λουκασένκο θέλει να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν γιατί οι κινητοποιήσεις "δεν απειλούν μόνο τη Λευκορωσία".

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα, σάββατο (15/08), ότι θέλει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δεν συνιστούν απειλή μόνο για τη χώρα του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, τις οποίες κέρδισε ο Λουκασένκο, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κατηγορώντας τις αρχές για νοθεία.

«Είναι ανάγκη να επικοινωνήσω με τον Πούτιν ώστε να μιλήσω μαζί του τώρα, επειδή δεν είναι απειλή (οι κινητοποιήσεις) μόνο για τη Λευκορωσία πλέον», είπε, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta.

«Σήμερα, η υπεράσπιση της Λευκορωσίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από την υπεράσπιση του χώρου μας, της ένωσης (τη διακυβερνητική ένωση μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας) και ένα παράδειγμα για τους άλλους (…) Αυτοί που περιφέρονται στους δρόμους, οι περισσότεροι, δεν το κατανοούν αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και πάλι σήμερα στο Μινσκ, για να διαμαρτυρηθούν για την επανεκλογή του Λουκασένκο. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στον σταθμό του μετρό Πουσκίνσκαγια, στα δυτικά του κέντρου της πόλης, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν διαδηλωτή που σκοτώθηκε εκεί την περασμένη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα