Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για Πάρκινσον

Διαβάζεται σε 1'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP Photo Matt Kelley

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε σήμερα ότι «δεν εντόπισε κανένα σημάδι» ανησυχίας από την πλευρά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για την φυσική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα τονίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Μπάιντεν εξετάστηκε εξ αποστάσεων από τον γιατρό του σήμερα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος κάνει τέτοιες εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Επίσης ο γιατρός του Μπάιντεν δήλωσε ότι Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται θεραπεία για την νόσο Πάρκινσον και ο γιατρός του δεν βλέπει κανένα λόγο να τον επανεξετάσει για την νόσο αυτή.

«Υποβάλλεται σε θεραπεία ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι. (…) Παίρνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Οι New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα ανέφεραν ότι ένας ειδικός σε αυτή τη νευροεκφυλιστική νόσο εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως αυτή την άνοιξη του 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα