Λονδίνο: SOS από το δήμαρχο της πόλης για τα νοσοκομεία

Σειρά από ασθενοφόρα έξω από νοσοκομείο του Λονδίνου
Σειρά από ασθενοφόρα έξω από νοσοκομείο του Λονδίνου AP

Ο δήμαρχος του Λονδίνου κήρυξε τη βρετανική πρωτεύουσα σε κατάσταση "μείζονος συμβάντος" γιατί τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.

«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Καν.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ' ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network